Alus meistarklase Āgenskalnā | Vasarīgās alus garšas
piektd., 25. apr.
|Rīga
VALMIERMUIŽAS ALUS VĒSTNIECĪBĀ ĀGENSKALNA TIRGŪ aicina uz meistarklasi „Vasarīgās alus garšas” 25. aprīlī plkst. 19.30, kurā izbaudīsim aizraujošus stāstus par gaišajiem aliem un degustēsim vasarīgus brūvējumus kopā ar rūpīgi izmeklētām uzkodām no pilsētrestorāna „Lapsas māja”.


Laiks un vieta
2025. g. 25. apr. 19:30 – 22:00
Rīga, Nometņu iela 64, Zemgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1002, Latvija
Par pasākumu
Īpaši smalkas alus baudīšanas nianses palīdzēs atklāt Uldis Līcis, kurš pats sevi dēvē par alus entuziastu, bet diplomos rakstīts – alus someljē un divkārtējs Latvijas alus someljē čempionāta uzvarētājs.
Kā pats Uldis saka: „Vasaras sajūta man asociējas ar siltumu un labi pavadītu laiku. Tie var būt darbi svaigā gaisā, iekopjot dzimtas mājas, atpūta pēc sportiskām aktivitātēm vai ģimenes svinības piemājas terasē. Vislabākā saderība šīm sajūtām ir ar baudāmu alu, un ja vēl tiek piemeklēta pareizā uzkoda – brīnišķīga garšu saspēle.”
Kokmuižas Meksikas stila lāgeris „Meksikānis” saderībā ar kviešu krostīni, kas papildināts ar avokado salsu un garnelēm.
Valmiermuižas pils alus saderībā ar laša grauzdiņu, kas papildināts ar marinētu sīpolu.
Valmiemruižas krogus alus saderībā ar krāsnī ceptu kartupeli, kas papildināts ar sēņu un timiāna krēmu.
Labietis „Aroniju ragana” saderībā ar jogurta kūku.