top of page

VIRTUVE

Āgenskalna tirgus koprades virtuve "RE CEP TE" – vieta, kur ikvienam mācīties gatavot veselīgus ēdienus, iepazīties ar inovācijām pārtikas jomā, apgūt vietējo un cittautu kulināro mantojumu, rīkot izglītojošus un izklaides pasākumus, kā arī testēt jaunas biznesa idejas. 

Virtuve ir pilnībā aprīkota ar visu nepieciešamo tehniku gan profesionālu, gan neprofesionālu pasākumu vajadzībām un ir piemērota daudzveidīgu pasākumu rīkošanai. Šeit regulāri notiek izglītojošas meistarklases un darbnīcas, ēstgatavošanas raidījumi, grāmatu atklāšanas svētki un pārtikas inovāciju pasākumi, labi zināmu un jaunu Latvijas restorānu un kafejnīcu izbraukumi vai gluži vienkārši svinības vai kopīga gatavošana draugu vai kolēģu lokā.

Daudzi pasākumi koprades virtuvē ir pieejami bez dalības maksas un atvērti ikvienam – tiem var sekot līdzi mūsu sociālajos medijos, ikmēneša programmās vai sadaļā "Kas notiek". Vienlaikus aicinām ikkatru piedalīties virtuves apdzīvošanā un izmantot to kā savējo, bezmaksas rīkojot tājā daudzveidīgus, iekļaujošus un publiskus pasākumus. Esam atvērti atbalstīt dažādas idejas !

Ja ieceri rīkot privātus pasākumus vai vēlies dalīties savā idejā, vairāk par virtuves izmantojumu, nomas un iekārtu iespējām var uzzināt šeit:

Unknown.jpeg
VIRTUVE4.jpeg

Sazinies ar Raivu, zvanot uz t. 28559155 vai rakstot uz pasakumi@agenskalnatirgus.lv!

Projekts tiek īstenots pateicoties ES programmas “Apvārsnis 2020” projektam "IN-HABIT – veselīgas un iekļaujošas pilsētas”. 

Pateicoties ES programmas “Apvārsnis 2020” projektam “IN-HABIT – veselīgas un iekļaujošas pilsētas” un Rīgas domei, kopš 2023. gada vasaras ir īstenota koprades virtuve  RE CEP TE, kur ikviens var mācīties gatavot veselīgus ēdienus atvērtās gatavošanas meistarklasēs, iepazīt vietējo un cittautu kulināro mantojumu un inovācijas, rīkot izklaidējošus un izglītojošus pasākumus, organizēt komandas saliedēšanos vai filmēt raidījumus un attīstīt jaunas biznesa idejas

Pateicoties ES programmas “Apvārsnis 2020” projektam “IN-HABIT – veselīgas un iekļaujošas pilsētas” un Rīgas domei, kopš 2023. gada vasaras RE CEP TE notikuši visdažādākie publiskie un privātie pasākumi, kas aicinājuši iepazīt dažādas nacionālās virtuves, saliedēt kolektīvus, svinēt svētkus, atklāt un mainīties receptēm. Virtuvē aizritējušas simtiem ēstgatavošanas meistarklases, kurās visa vecuma un veidu kompānijas kopā ar tirgus draugiem un kafejnīcām mācījušās fermentēt kimči, marinēt šašliku, gatavot Āzijas bao burger maizītes, gruzīnu hinkaļus, ukraiņu vareņikus, mājas saldējumu, cept krāsnī picas un izzināt Latvijas sezonālos ēdienus. Kopā ar nepālieti Vishakha Chand iepazīti tradicionālie Nepālas ēdieni, savukārt ar Vācijas vēstniecību Latvijā sākumsskolēni gatavojuši vācu virtuvei raksturīgos ēdienus. Šajā laikā virtuvē piedzīvoti nepilni 10 branči sadarbībā ar pavāru Inetu Grēniņu, TURBO FOODS un itāļu veikaliņa saimniekiem. Virtuvē organizētas vairākas dzimšanas dienas, kolektīvu saliedēšanās, grāmatu atklāšanas, “Māmiņu Klubs” raidījuma un citu satura veidotāju video filmēšana. 2024. gada septembrī noslēgts otrais atvērtais ēstgatavošanas darbnīcu cikls par Latvijas nacionālo virtuvi. Ciklā ietvertas 8 darbnīcas kopā ar pieredzējušiem pavāriem un to atbalsta Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas un Eiropas Savienības programmas “Apvārsnis 2020” projekts “In-Habit”.

bottom of page